Kok Amstelveen

Zeker als het om mensen gaat.

Deze 3 verzekeringen kosten u waarschijnlijk onnodig geld

Geplaatst in: Nieuwsbrief April 2014, op

De kans is groot dat u minstens 2 verzekeringen hebt die overbodig zijn. Ze kosten u dus onnodig geld. Wij zetten er 3 op een rij en adviseren u wat te doen.

De eerste is een heel belangrijke verzekering. De kans is alleen groot dat u deze dubbel verzekerd hebt:

  1. Pechhulp

Pechhulp kun je regelen via de ANWB maar zit bijvoorbeeld ook automatisch in het leasecontract van een leaseauto. Of in:

  • het onderhoudscontract met uw dealer;
  • uw autoverzekering;
  • uw reisverzekering.

Wat raden wij u aan?

Heel simpel: kies één pechhulp, de volledigste. Zeg de andere op. Bij exact dezelfde dekking geldt dat alleen de eerste verzekering die u hebt afgesloten dekking biedt. Voor de andere betaalt u dus premie waar u niets voor terugkrijgt.

Welke verzekering is nog meer (vrijwel altijd) overbodig?

  1. Medische zorg in het buitenland

Niemand wil verrast worden door torenhoge ziekenhuisrekeningen in het buitenland. Daarom verzekeren veel Nederlanders als ze op reis gaan medische kosten mee in hun reisverzekering.

Wat raden wij u aan?

Het meeverzekeren van medisch zorg in het buitenland is vrijwel nooit nodig. Wilt u het doen vraag dan eerst ons om advies.

De basiszorgverzekering dekt bij spoedeisende medische hulp in het buitenland maximaal het Nederlandse tarief. Verzekeraars kunnen daar erg moeilijk over doen. Maar de praktijk leert dat overal in Europa de rekeningen van ziekenhuizen (let op: niet van dure privéklinieken) gewoon betaald worden.

Gaat u naar de Verenigde Staten op vakantie dan raden we u aan extra alert te zijn. U kunt daar inderdaad te maken krijgen met zorgkosten die in Nederland niet vergoed worden. Neem vooraf altijd even contact met ons op.

  1. Ongevallen inzittendenverzekering

Bijna iedereen heeft een ongevallen inzittendenverzekering. U wilt uw medepassagiers natuurlijk niet duperen als u een ongeluk krijgt. Toch is ook dit een verzekering die niet nodig is en alleen uzelf, in uitzonderlijke situaties, profijt biedt.

Wat raden wij u aan?

Treft uzelf door een ongeval groot of onherstelbaar letsel, dan krijgt u via de ongevallen inzittendenverzekering een beperkt bedrag uitgekeerd. Vindt u dit niet nodig (bijvoorbeeld omdat de kans daarop erg klein is) dan raden wij u aan uw ongevallen inzittendenverzekering op te zeggen. Altijd kunnen inzittenden namelijk hun schade of letsel claimen via uw WA-autoverzekering of de autoverzekering van de andere bestuurder.